Ontwerpwedstrijd logo DelfSail 2016

Geen categorie on 13 Apr , 2013

Krantfoto DelfSailDe stichting DelfSail heeft, in samenwerking met Dagblad van het Noorden, een wedstrijd uitgeschreven om het logo voor DelfSail 2016 te laten ontwerpen. Uit de 374 inzendingen heeft uiteindelijk het publiek voor het logo van Alex Huizinga gekozen.

Creatieve verantwoording logo
Sailing on the wind and feel the engergy – Door de krachtige wind vaart het tallschip met volle zeilen richting de havenplaats Delfzijl. Hier vind het evenement plaats waar vele tallships uit verschillende continenten ten anker zullen gaan. De windmolen, in zijn stilistische vorm, is het uitgangspunt voor het logo van DelfSail 2016. De energie die hierdoor ontstaat zorgt voor een festival dat bruist van de gezelligheid voor iedereen. De vele kleuren en de beweging in het logo zorgen voor een feestelijke en energieke uitstraling. De koele kleuren (blauw/lichtblauw/groen) staan voor de zee, wind, groene energie, de dijk en het land. De warme kleuren (geel/oranje/rood) staan voor het strand, de zon en de warmte en het plezier van de mensen tijdens het festival.

< terug